5e aanvraagperiode NOW start

Gepubliceerd op: dinsdag 04 mei 2021 | 16:34

Komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming 5e periode tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)? U kunt vanaf 6 mei tot en met 30 juni 2021 bij UWV een aanvraag indienen. De tegemoetkoming gaat over de periode april tot en met juni 2021.

Voor de 5e aanvraagperiode geldt:
U kunt een tegemoetkoming aanvragen als u over 3 aaneengesloten maanden gemiddeld een omzetverlies van minimaal 20% hebt. Voor de berekening van de tegemoetkoming gaat UWV uit van de loonsom van juni 2020. De tegemoetkoming is voor een periode van 3 maanden. Heeft u een tegemoetkoming ontvangen voor de 4e aanvraagperiode? Dan moeten de 3 maanden van de 5e aanvraagperiode aansluiten op de 3 maanden van de 4e aanvraagperiode waarover het omzetverlies is berekend.

De tegemoetkoming is maximaal 85% van de loonkosten. De loonsom mag met maximaal 10% dalen ten opzichte van de loonsom in juni 2020, zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming. Als u een werknemer ontslaat of zijn contract loopt af, dan hebt u een inspanningsplicht om de werknemer te begeleiden naar ander werk. Als u een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, heeft u ook de plicht dit te melden via UWV Telefoon NOW. U mag altijd een tegemoetkoming aanvragen, ook als u een aanvraag hebt gedaan voor eerdere aanvraagperiodes.

Harderwijk Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Harderwijk Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Harderwijk een uniek platform om zich te profileren. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL