Horeca Harderwijk door gemeente uitgenodigd mee te denken over alternatieven

Gepubliceerd op: donderdag 08 april 2021 | 12:23

De gemeente signaleert bij horecaondernemers een behoefte aan alternatieve mogelijkheden om hun bedrijf onder de huidige Corona-omstandigheden uit te oefenen. Dit blijkt onder andere uit het gehouden horecaoverleg en contacten met de vertegenwoordiger van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en horecaondernemers in Harderwijk.

Het mogelijk maken van een bedrijfsvoering, gebaseerd op het idee van een drive through, is een van de opties. Onder voorwaarden zou dat zowel binnen als buiten een pand mogelijk kunnen zijn. Veiligheid moet te allen tijde gewaarborgd kunnen worden. Belangrijk daarbij  is ook dat niet de indruk wordt gewekt dat er sprake is van een evenement. Het doel van het bezoek is het afhalen van eten. Ook moet één en ander binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan passen.

Horecaondernemers die belangstelling hebben voor creëren van een drive through mogelijkheid worden verzocht dat kenbaar te maken bij de voorzitter van de lokale afdeling van KHN of de gemeentelijke horeca-coördinator. Door de gemeente zal met KHN samen op getrokken worden hoe de voorgelegde alternatieven voor horecaondernemers die niet de beschikking hebben over een eigen terras kunnen worden ingepast.

Harderwijk Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Harderwijk Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Harderwijk een uniek platform om zich te profileren. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL