Gemeente denkt na over mogelijkheden kleine horecaplek in Crescentpark

Gepubliceerd op: dinsdag 13 juli 2021 | 11:20

Het Crescentpark blijft voorlopig een plek voor waterberging met groene bestemming in combinatie met recreatie. Dit is de reactie van het college van B&W op een verzoek of de gemeente in principe wil meewerken aan een horecavoorziening in het park. Een goed idee, maar het vraagt nog wel wat uitwerking en afstemming.

Een horecavoorziening past nu niet in de bestemming van de locatie
De locatie in de wijk Drielanden heeft als bestemming ‘Groen’. Het park is voornamelijk bedoeld als waterbergingsgebied gecombineerd met speel-, sport- en recreatievoorzieningen. Bovendien heeft het park een grotere aantrekkende werking dan vooraf was gedacht. Dit heeft gevolgen voor de parkeergelegenheden in omliggende woonstraten. Met de komst van een horecavoorziening wordt de aantrekkende werking voor dat gebied nog groter en daarmee ook de parkeerbehoefte daar.

Toch ziet het college wel een meerwaarde van een horecavoorziening in het gebied
De voorwaarden voor het realiseren van een horecavoorziening moeten dan wel onderzocht worden. Bovendien moeten meerdere partijen de kans krijgen om op deze locatie een horecavoorziening te kunnen realiseren. De komende periode wordt gewerkt aan een voorstel met voor- en nadelen en ook reacties vanuit de buurt zodat College en Raad een afweging kunnen maken.

Harderwijk Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Harderwijk Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Harderwijk een uniek platform om zich te profileren. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL